【KAFS】第15回 RAI FILM FESTIVAL

Royal Anthropological Institute経由での、第15回 RAI FILM FESTIVALに関するお知らせです。
unnamed.jpg
15th RAI Film Festival
anthropology
ethnography
archaeology
Submissions to the 15th RAI FILM FESTIVAL anthropology-ethnography-archaeology are open until 30 September 2016.

Films submitted for prizes must meet the following key eligibility conditions:

(a) they make a significant  contribution to the fields of anthropology, archaeology, ethnography or the study of intangible culture.
(b) they were  first released in public on or after 1 January 2015
(c) they are in English and/or carry English subtitles

The RAI Film Festival is a biennial event dedicated to the celebration of the best in ethnographic, anthropological and archaeological filmmaking from around the globe.
First held in 1985, and one of the longest-established in its field, RAI-FF has served as a leading forum for exploring the multiple relationships between documentary filmmaking, anthropology, visual culture, and the advocacy of cultural diversity and intercultural dialogue through film.

It is organised by the Royal Anthropological Institute in partnership with the Center for Visual Anthropology, University of Southern California Dornsife and in the UK, with anthropology and/or film departments of the University of Bristol, University of Exeter, University of Falmouth, Goldsmiths (University of London), University of Manchester, University of Oxford, University of Sussex, University of the West of England and the University of Westminster.

The programme is structured around three strands over four days, with the main strand consisting of films shortlisted for five main prizes: RAI Film Prize; Basil Wright Prize; Wiley Blackwell Student Prize; Material Culture and Archaeology Prize; Intangible Culture: Music-Dance-Performance Prize. Find out more about the individual prizes and awards https://raifilm.org.uk/about/prizes/

We look forward to receiving your submission.
Location : Watershed
1 Canon's Road